Behoed jezelf voor een miskoop, controleer de staat van je huis

Door: Vincent van der Graaf op 17-01-2013

Tijdens de bouwkundige keuring wordt de volledige woning onder de loop genomen. Het bouwtechnische rapport geeft een goed en betrouwbaar beeld van eventuele gebreken, achterstallig onderhoud en de herstelkosten. Mocht u in de woning blijven wonen, het willen verkopen of willen kopen komt u in ieder geval nooit verrassingen te staan. Als koper weet je precies hoe de staat is van je toekomstige huis.

Keuringsrapport gebruiken bij onderhandelingen vraagprijs

Het is aan te raden om een keuringsrapport te hebben voor het tekenen van het koopcontract. De belangrijkste reden hiervoor is als uit het rapport blijkt dat het huis in minder goede staat is dan dat er op papier staat, je het maximale uit de onderhandelingen kan halen.

Bij afsluiten hypotheek met NHG garantie een keuringsrapport nodig

Wat kan voorkomen is dat er een keuringsrapport nodig is als je een hypotheek wilt afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie. Alle bouwkundige rapporten van NUbouwkundigekeuring.nl worden geaccepteerd door alle erkende hypotheekverstrekkers en worden enkel uitgevoerd door erkende bouwkundig ingenieurs. De keuringsrapporten zijn dus geschikt voor NHG (Nationale Hypotheek Garantie) aanvragen.

Andere redenen zijn bijvoorbeeld dat u een keuring voor en/of na verbouwing laat uitvoeren of dat u een meerjarenonderhoudsplanning nodig heeft. De bouwkundige keuring geeft, voor o.a. de bovenstaande en andere redenen, middels een uitgebreid rapport de huidige staat van een woning gedetailleerd weer.

U kunt via onze website NUbouwkundigekeuring.nl de tarieven van erkende bouwkundigen in uw regio met elkaar vergelijken. Waarna u vrijblijvend een aanvraag kunt opvragen.

Het rapport dat door de bouwkundige wordt opgesteld na een volledige inspectie van de woning is voorzien van foto’s, met daarin een verslag van de waarnemingen. De onderhoudstoestand wordt beschreven, en bij noodzakelijke aanpassingen wordt een indicatieve kostenberaming afgegeven voor werkzaamheden die direct, op korte termijn of in de nabije toekomst te verwachten zijn.

 
 
» Terug naar nieuws
 
Gegevens invullen
Gegevens invullen Vul de voorwaarden en postcode in.
Tarieven vergelijken
Tarieven vergelijken Vergelijk de verschillende tarieven.
Vrijblijvende offerte
Vrijblijvende offerte Vul uw persoonsgegevens in en vraag een offerte aan.