Meer dan 47% van de woning taxaties voor aankoop woning

Door: Vincent van der Graaf op 19-07-2012

De website NUtaxeren.nl heeft over een periode van een halfjaar gekeken naar wat de meest voorkomende reden is voor een woning taxatie. Het blijkt dat meer dan 47% van de woning taxaties zijn bedoelt voor de aankoop van een woning. Het taxatierapport dat verkregen moet worden voor het kopen van een woning blijft de hoofdrol spelen ook in deze economische crisis.

Het onderzoek is bedoelt om meer inzicht te krijgen in de markt en de beweegredenen van de consument. Hierdoor kunnen we de consument beter tot dienst zijn aldus, Arthur Duffels van NUhub.nl. Andere redenen van een woning taxatie zijn o.a. een verbouwing, het oversluiten van een hypotheek of de verkoop van een woning. Het oversluiten van een hypotheek is, na de aankoop van een woning, de tweede in rij als reden met 21% en financiering als derde met een goeie 12%.

De website heeft in het afgelopen halfjaar een behoorlijke toename gezien van het aantal taxatie aanvragen vooral richting en in de maand juni. De toename is mede toe te kennen aan de onzekerheid omtrent de overdrachtsbelasting. Deze zou per 1 juli weer omhooggaan van twee naar zes procent. Hierdoor haalden veel mensen hun koopmoment naar voren. De Kunduz-coalitie besloot echter begin mei het verlaagde tarief te handhaven.

 
 
» Terug naar nieuws
 
Gegevens invullen
Gegevens invullen Vul de voorwaarden en postcode in.
Tarieven vergelijken
Tarieven vergelijken Vergelijk de verschillende tarieven.
Vrijblijvende offerte
Vrijblijvende offerte Vul uw persoonsgegevens in en vraag een offerte aan.